Bemutatkozó

Két kisgyermekem van Zsombor 11 és fél éves hatodikos iskolás, Panna idén töltöti be a 9-et, és kezdte meg a harmadik osztályt. Zsombor miatt kerültem kapcsolatba mozgásfejlesztéssel és az eredményeket látva kezdtem el pedagógusként is foglalkozni az iskolára, tanulásra való felkészítéssel. Öt éve fogadok és fejlesztek magam is gyermekeket, a Kulcsár Mihályné által tovább fejlesztett Delacato-módszert alkalmazom. A fejlesztés mellett iskolaérettségi felmérést is folytatok, mellyel feltárom a sikeres iskolakezdést akadályozó - de tornával fejleszthető - hiányosságokat. Elérhetőségeim: tel:06-20-910-66-85 e-mail: tibayjud@index.hu

Így álcázza magát a tanulási nehézség, folytatás a divany.hu-ról

2013.11.21. 21:59 - mozgasfejlesztes

Címkék: iskolaérettség tibay judit tanulásinehézség mozgásfejlődés; magatartás probléma figyelemzavar

A dívány.hu/poronty oldalon megjelent az előző cikk folytatása is:

"A tanulási nehézségek elsődleges tünetei után nézzük a másodlagos tüneteket is, amik a tanulási nehézség, sikertelenség következményekén alakulnak ki rendre. A gyerekek a kudarcokat személyiségtől függően élik meg, és igen sokféle képen tükröződik magatartásukban.

A tünetcsoportokban már említett területeken a gyerekek nem tudnak jól teljesíteni, kudarc éri őket. Azon területeken, ahol nem tudnak az elvárásoknak megfelelően teljesíteni (ez lehet szülő, pedagógusi, társak és az egyén saját elvárása), valamilyen védekező mechanizmus jelentkezik. Ezek mögött a viselkedésbeli vagy testi tünetek mögött pedig sokszor nem is nyilvánvaló a kiváltó ok. ...."

A cikk eredetiben itt olvasható: 

http://divany.hu/poronty/2013/11/19/igy_alcazza_magat_a_tanulasi_nehezseg/

 Ajánlom mindenki figyelmébe,

Tibay Judit  édesanya, mozgásfejlesztő tanító- és óvodapedagógus.

Ha bármi kérdésetek van, írhattok a tibayjud@index.hu email 

címere, vagy a 06-20-910-66-85 telefonszámon elértek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgasfejlesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr95648611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása