Bemutatkozó

Két kisgyermekem van Zsombor 11 és fél éves hatodikos iskolás, Panna idén töltöti be a 9-et, és kezdte meg a harmadik osztályt. Zsombor miatt kerültem kapcsolatba mozgásfejlesztéssel és az eredményeket látva kezdtem el pedagógusként is foglalkozni az iskolára, tanulásra való felkészítéssel. Öt éve fogadok és fejlesztek magam is gyermekeket, a Kulcsár Mihályné által tovább fejlesztett Delacato-módszert alkalmazom. A fejlesztés mellett iskolaérettségi felmérést is folytatok, mellyel feltárom a sikeres iskolakezdést akadályozó - de tornával fejleszthető - hiányosságokat. Elérhetőségeim: tel:06-20-910-66-85 e-mail: tibayjud@index.hu

こんにちは

2017.08.06. 12:50 - mozgasfejlesztes

Címkék: mozgásfejlődés mozgásfejlesztés tibay judit magatartás probléma figyelemzavar

Sziasztok!

Tudom régen írtam, ne haragudjatok, másfelé sodort az élet.

Sajnos most 4 évig nem tudok magyar gyerekekkel foglalkozni, mivel Tokióba szólított a férjem munkája.

 

forrás: pinterest

 

De nem tétlenkedem, figyelek! 4 napja vagyunk itt és már tanulmányozom a finommozgást. Iszonyat nehéz a pálcikával evés, nekünk nagy kihívás, főleg a rizst megenni. Most mondhatnám, hogy jó a finommozgásom, és szépen tudok írni, de a rizst nehéz eljuttatni a számig a két vékony pálcikával.

 

Tibay Judit fényképe.saját kép

 

Figyelem a dominanciát is. Mi egy kézzel adjuk át a dolgokat, pl. én egy kézzel adom oda a bankkártyámat, de a japánok mindig két kézzel fogják, és úgy adják vissza. Mindent két kézzel adnak át.

 

Image result for how to give a card in Japanforrás: japan times

Testközépvonal? A Japánok nagyon kedves emberek, ha hozzájuk szólunk, ők készségesen válaszolnak. Viszont azért résen kell lenni, akár értik a kérdést, akár nem mindig válaszolnak és nem mondanak nemet. Az egész tesükkel szembefordulnak velünk, nem csak úgy jobbra vagy balra pillantgatnak. Mindig meghajolnak, - kb. 45 fokos szögben előrehajlik a testük -, amelyet fejbiccentés is kísér. Szóval az ATNR, STNR leépült. Poszturájukat megfelelően tartják. Nagymozgásuk rendben van. Ráadásul nagyon sokan biciklivel közlekednek

Remélem, hogy a gyermekek mozgásásról majd több információval is tudok szolgálni.

Judit

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgasfejlesztes.blog.hu/api/trackback/id/tr6312723356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása